Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Kikärtor heter chickpeas (kallas även garbanzo beans) på engelska, så därför tyckte jag att det var passande att döpa rätten till chick ‘n tofu tikka masala
Inlägget Tikka masala med kyckling eller oumph dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 4 portioner tikka masala Marinad. 900 g kycklingfilé eller 2 påsar Oumph The Chunk 1,5 dl turkisk yoghurt 1 msk garam masala 1 tsk svartpeppar 1 tsk korianderpulver 1 tsk paprika- eller chilipulver 1 tsk salt Tomatsåsen. 4 portioner tikka masala. 1 msk garam masala
Detta är en snabblagad Tikka Masala gryta med kyckling, röd paprika och cashewnötter. 1 burk Santa Marias India Tikka Masala Cooking Sauce, 2 tsk matolja, 15 stycken cashewnötter. En burk Santa Marias India Tikka Masala Sauce kostar 14 smartpoints. En burk Santa Marias Tikka Masala Sauce kostar 8 propoints. En burk Santa Marias India Tikka Masala Sauce kostar 14 smartpoints
Innehåller vanligtvis nötfärs men som i denna version ersätts med riven rökt tofu. Bor du i Malmö och gillar tofu så rekommenderar jag Öst Asien Livs på Möllevångstorget som på lördagar säljer en helt fantastisk friterad tofu som är något av det godaste i tofuväg jag ätit i Sverige
Något av det godaste jag ätit i tofuväg är denna hemmagjorda mustiga anrättning. Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
1 msk garam masala. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 100 g cashewnötter 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 2 msk riven färsk ingefära 1 tsk malen gurkmeja 1 msk garam masala 1 burk konserverade hela tomater á 400g 2 dl Arla Köket® vispgrädde 80 g bladspenat 200 g halloumi 1 tsk salt Till servering
Flera av mina vänner som inte äter vegetarisk mat så ofta är nästan alltid nyfikna på tofu. Jag och tofu går inte direkt way back om man säger så för det var först förra året som jag verkligen fattade storheten med denna ljuvliga lilla sak men nu för tiden äter jag det minst en gång i veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.