Lchf Jordnötssås med stekt Kyckling. Då var det söndag igen, och nu är julen snart slut. Jordnötssås. Seriöst det känns som den går fortare för varje år som går
Jag börjar faktisktbliliiite småstolt över minaskillsi att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bliriktigtsmarriga
rökt tofu, örttofu, silkestofu, hård tofu, marineradtofu, friteradtofu, fryst tofu. Särskilt när det numera finns så många roligavarianter att få tag på, låt oss nämna ett par bara för sakens skull
Innehållervanligtvis nötfärs men som i denna version ersätts med riven rökt tofu. Det är en riktigtproteinbomb som får tyst på alla hysteriska föräldrar, släktingar och vänners eviga tjat, ”Men om du inte äter kött, vart får du då proteinet från
Stek löken i smöret tills den tar lite färg, tillsätt kokosmjölk, sojasås och peppar. Småkoka några minuter och tillsätt sen jordnötssmör och hackade jordnötter
Kör alla ingredienseri en mixertill en slät sås. 2 dl crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att curry och cayennsmaken kommer efter ett tag
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i smör- & rapsolja i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk, sweet chilisås och soja
Jag är inte helsåld på ”vanlig” jordnötssås där man har i kokosmjölk. Däremot är jag helt galen i den sydostasiatiskavarianten med lime, fisksås, vitlök och chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.