Låt kakan kallna och toppa gärna med vispad grädde och grovt hackad Toblerone. Gjorde en tobleronekaka i helgen, den blev inte fullt så kladdig som jag hade hoppats att den skulle bli, den var lite för torr i kanterna, hade inne kakan i 20 minuter som det står i receptet, men 15 minuter hade nog varit mer lagom för att få en lite mer kladdigare variant, iofs så heter den ju tobleronekaka och inte tobleronekladdkaka, så det kanske skulle bli så, men för de som vill testa på att baka kakan så rekommenderar jag er att kolla kakan redan efter 15 minuter, eller kanske sänka temperaturen till 175 grader
Rör ägg och socker i en skål (obs ej vispa med elvisp). Kakan fastnar lätt på kanten till formen men med en vass kniv brukar det gå att få loss annars kan man klä formkanten med smort bakplåtspapper
Med en ugn som inte tempererar rätt så blir det långt mellan bakstunderna, blir så besviken varje gång jag plockar ut kakan och den inte alls blivit som den ska
Bjud på en saftig äppelkaka med ett knaprigt toscatäcke över. Denna kaka kan serveras helt som den är men är minst lika god med lite vaniljsås till efterrätt
Ta ut chokladkakan och häll över nöttoscan. Vispa 2 ägg med 2 dl mörkt muscovadosocker, rör ner 1/2 dl grädde. Blanda 2 1/2 dl mjöl med 1 tsk bakpulver, 1 tsk vanilj, lite salt och 2 msk kakao. Gör under tiden nöttoscan genom att koka 25 gram smör, 1 dl ljust muscovadosocker, 1/2 dl sirap och 3/4 dl grädde ungefär 4 minuter. 2 ägg med
Nöttosca. Lite krånglig att baka med resultatet blir supergott. Under tiden det gräddas sjudes nöttoscasmeten till en simmig smet, inte för tunn då kommer den att rinna av längderna
Nu är det alldelens strax dags att ta emot flyttfirman som ska flytta våra saker till den nya lägenheten, har laddat med en bra frukost för att orka hela dagen =)
I dag kände jag till exempel för att baka en kladdkaka med knäckig nöttosca. Men jag kommer att fortsätta med caféverksamhet på helgerna även i höst, vid bra väder vill säga
Frukt- och nöttosca. Smält smöret tillsammans med socker och honung. Frukt- och nöttosca. Den här kakan är lite omständig att göra, men väl värd besväret
Jodå, dagen började som i går, med en härlig tidig morgonpromenad och sedan en god frökexfrukost. Regnväder är bakväder, så i dag blev jag av med några Toblerone
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.