Det finns en favorit bland favoriterna, en riktigt klassikerbland förrätter, toastskagen. När smeten börjar "dela upp sig" i klumpar slå på lite vinäger och smeten kommer bli jämn och "majonäsig" igen
Riktigt gott alltså och tillsammans med ett glas vitt vin är detta en utmärkt förrätt. Toastskagen är ursprungligen Tore Wretmans â€uppfinning†och är idag en väldigt vanlig förrätt i det svenska köket
Blanda räkor, dill, citronsaft, majonnäs och crème fraiche. 120 g RuccolaSkala räkorna och hacka grovt. 1Lägg toastskagen på en bädd av ruccola och garnera med en citronskiva
Klart minus är skagenröran som är gjord på räkor i saltlake. Jag är en utav alla som ofta väljer detta om jag går på en klassisk känd restaurang bara för att kunna göra en bedömning på vilken restaurang jag tycker serverar den godaste
Toastskagen är för att vara ärlig inte min favorit bland förrätter, jag vet inte riktigt varför men jag tror att det har att göra med att jag inte är så förtjust i majonäs och att den känns rätt stabbig (föredrar löjromstoast) men den här blev ändå godare än jag hade tänkt mig
Toastskagen en riktigt klassiker. Du kan förbereda räkröran, men när du har stekt brödet och lagt på räkröran så ska den för bästa resultat serveras direkt
Vilken är den mest klassiska och uppskattade svenska förrätten. Svaret bara måste bli en ToastSkagen. Fantastiskt gott och står sig genom alla tider och alla trender
Småttingarna fick en egen efterrätt, smörstekt toast med ost och skinka, det blev populärt. Dock är det första gången jag gör den själv från grunden, är ju annars lätt att bara köpa en ask med färdig skagenröra i affären, men hur många procent räkor är det egentligen i den
Bland annat en av de kanske godaste toastskagen jag ätit (malligt jag vet men den var så god. Hon hjälpte mig med lite dator prylar som är som grekiska för mig och jag serverade mat & vin
Inte för att uppmuntra till intag av alkohol, men en ToastSkagen som serveras en varm sommardag kan med fördel avnjutas med en kall, ljus och fyllig lager
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.