Det här receptet på skagenröra är Per Morbergs och är helt fantastiskt. Jag kan tycka att skagenröror blir för krämiga så det mest smakar dill, majonnäs och creme fraiche men för lite räkor
"bre" in insidor av brödet med olivolja och vitlök. skiva sedan avokadon och sprid ut den över ena bröd skivorna ta sedan ett rikligt lager med ost ( ca 4 skivor) sen skivar du tomaten och lägger dem över ena bröd skivan
Skala räkorna och hacka dem grovt. Lägg i en bunke och blanda med majonnäsen, dillen och pepparroten. Smaksätt eventuellt med salt och peppar och en skvätt citronsaft
Blanda lax, lök, dill, kapris och majonnäs till en smet. (Om du inte gjort majonnäsen själv använd då Hellmanns eller annan majonnäs gjord med vinäger, inte ättika)
Toast Skagen en klassisk svensk förrätt som kom till på 50-talet av Tore Wretman och faktiskt en av de vanligaste förrätterna som serveras har jag hört
Toast skagen en riktigt klassiker. Perfekt som en god förrätt. Du kan förbereda räkröran, men när du har stekt brödet och lagt på räkröran så ska den för bästa resultat serveras direkt
Vilken är den mest klassiska och uppskattade svenska förrätten. Svaret bara måste bli en Toast Skagen. Fantastiskt gott och står sig genom alla tider och alla trender
2015 års förrätt blev en klassiker. Dock är det första gången jag gör den själv från grunden, är ju annars lätt att bara köpa en ask med färdig skagenröra i affären, men hur många procent räkor är det egentligen i den
Till förrätt serverade jag Toast au chèvre chaud som jag hittade här. 4 portioner4 skivor mörkt bröd, valde brödet "Energi"4 skivor chèvre, à 50 g50-75 g valnötter2 msk flytande honung
Toast Skagen med löjrom. . Majonnäs. Lägg äggulorna i en bunke och tillsätt vinäger och senap. Vispa ihop och tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle, under kraftig vispning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.