Ju längre den kokar (reduceras) desto mindre plats tar den i frysen sedan. Man kan använda allt på en kyckling, precis som på grisen (från tryne till knorr som det heter) och alla andra ätbara odjur
Idag bjuds det på en kryddig och god potatisrätt från Uganda. Man skulle ju kunna tro att vi hade tröttnat på potatis vid det här laget, men så är faktiskt inte fallet
En av de charmigaste platser jag besökt är Kefali på Kreta. Eftersom vi hade får i Adolfström blev det många grytor och många gäster har ätit lammgryta från Kreta
Koka ärtorna i vatten, häll av vattnet, tillsätt fonden, några kvistar persilja, grädde och crème fraiche, mixa med mixerstav tills det hela är fint krämigt, sätt åt sidan
Det bultas sedan väl (i stenmortel). Här kommer receptet på Köttkorv från Farmors kokbok. Köttkorv som på Farmors tid Jag fick en fråga om jag hade recept på Falukorv, när jag skrev om Stuvad Vitkål
Riv zesten av citronen och skiva sedan resten av citronen. Idag har jag tillbringat eftermiddagen med att laga ett nytt fiskrecept i sällskap med en fotograf från Expressen
Ni kanske tycker att man ska äta de klassiska köttbullarna på julafton, det förstår jag (det tycker jag med), men om ni är trötta på dem bjuder jag här pånågra annorlunda köttbullsrecept ur bloggarkivet
några droppar olivolja gärna Extra virgin. Droppa sedan över lite olivolja direkt på brödet. Rosta brödet i en brödrost eller på en stekpanna och du använder lite tjockare skivor av bondbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.