Jag känner att detta kommer att bli sommarens favoritdessert. Barn brukar inte gilla kaffe och brukar därför inte heller vara så jätteförtjusta i klassisk Tiramisu
Gjorde en mousseliknade dessertmed limesmak som toppades med riven choklad. Kände att jag inte hade så mycket tid till att laga dessert igår, men ville ändå bjuda på något smarrigt till kaffet
Vispa äggulorna med hälften av sockret till poröst skum, vispa därefter i mascarponen. Jag kommer också använda starkare espressokaffe, eftersom för mycket kaffe gör tiramisun blöt, men man vill ha den rika fylliga smaken, gärna förstärkt med en god kaffelikör eller rom eller konjak
Servera krämen i portionsskålar, med en klick hemkokt sylt till - gärna hallon eller jordgubb. Mascarponekärmen, eller vad man nu ska kalla det, är inte alls avancerad, men oerhört god i all sin enkelhet
Vispa ihop mascarpone och grädden fluffigt. Ta några persika-tärningar och lägg de i glaset, ha på en stor matsked mascarpone (persika-bitarna ska täckas) och strö över lite mandelspån
Pasta på durumvete – Busiate och Pesto. Ravioli med lax och mascarponeost. Knåda degen för hand, men ta inte med några degsmulor, de förvandlas till hårda knutar i den färdiga pastan
Den här desserten gjorde jag till nyår. Desserter. 15 Jan. 06. 53. Dessert. 0kommentarer. Det är en mörk choklad pannacotta och en passionsfruktpannacotta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.