Börja med att skiva champinjonerna (storleken är efter smak) och finhacka vitlöken. Bryn champinjonerna i ganska mycket smör i en stekpanna så att svampen drar åt sig smöret (det får mycket godare smak då) och innan allt smör försvunnit, tillsätt den hackade vitlöken
Champinjonsås1-2 gula lökar500 g färska champinjoner1-2 tärningar grönsaks- eller köttbuljong200 g krämig ost av märket Bonjour (2 burkar) med smak av kantarell3 dl gräddeev redningsaltsvartpeppar Skala och hacka lökarna
Hacka timjanen grovt och fördela den i och runtom steken. Krydda ordentligt med salt och peppar, lägg i en ugnsform med bakplåtspapper och stek i ugnen i 185° i 50 minuter (59–62 graders innertemperatur)
Den här rätten åt vi faktiskt förra helgen, otroligt gott. Köttet smalt nästan i munnen och kombinationen av kalv med timjansmak och så den otroligt goda Ostronskivlingen till *åååhhhh*
Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatis och selleri, gärna på matberedarens skärskiva. Koka upp grädde och mjölk i en gryta med släpplätt-beläggning
TIMJANKRYDDAD LEVERGRYTA. Oftast blir det väl att man steker levern i skivor, och visst är det gott. Om man vill pröva något annat sätt är en gryträtt ingen dum idé
Skala och skär potatis och rotfrukter i tunna skivor. Koka upp mjölk med kryddor och vitlök. Lägg i rotfrukterna och låt koka ca 5 minuter tills de börjar bli mjuka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.