Strö på lite salt och servera. Vänd spetten några gånger under grillningen. Skär entrecôteskivorna i ca 2 cm breda strimlor på längden. Trä upp dem påspett, pensla med marinad och grilla dem i 2-3 minuter
Rör ihop olja, honung, dijonsenap, vatten, kycklingfond, salt och peppar och tillsätt på plåten. Ta ut kycklingen ur ugnen och pressa över citronsaften från de rostade citronerna
Skiva potatis, kålrot och zucchini tunt för hand eller med en mandolin. Rotfruktsgratängen och färsblandningen förberedda jag kvällen innan, täckte med folie och ställde i kylen över natten
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Lägg potatisenpå en plåt med blomkål, lök och paprikan, vänd allt med lite rapsolja. När de fått färg runt om lägg dem på indirekt värme med portabellon och låt allt gå klart, chévren på portabellon ska gärna få lite färg
Forma avlånga biffar och trä upp påspetten. De ska vara fasta och sitta kvar på pinnen. Rostad paprika passar så bra till grillat och fetaostkrämen blev finfin som tillbehör
Trä potatisenpåspettoch pensla med grillolja. Servera medpotatisenoch citronfärskosten. Blanda ost, kesella, citronskal, citronsaft, salt och peppar i en skål
Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
Eftersom potatis ska vara kokt när man kraschar den, så kokar jag potatisen mjuk med skal på, häller av kokvattnet och de potatisar som ska vara utan skal lägger jag i en skål med kallt vatten och bara gnider av skalet på direkten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.