Ikväll startar Hela Sverige bakar 2016 och precis som tidigare år är det tolv amatörbagare som kommer slåss om titeln bästa hemmabagaren och precis som vanligt är det Birgitta och Johan som är expertjury och kommer utse vem som värd den åtråvärda titeln och precis som vanligt kommer Tilde vara den som leder programmet och peppar och stöttar deltagarna när de blir stressade och tappar fotfästet en smula
I fredags fyllde Tilde ♥ 2 år och igår hade vi kalas och i oss mumsade vi smörgåstårta och givetvis kakor och tårta, så därför blir det ett kakrecept även idag
Tilde har ätit granatäppelkärnor så det sprutar ur öronen på henne snudd på. Ingredienser. 4 kycklingfiléer (ca 600 gr) 8 skivor parmaskinka (eller prosciutto som inte är lika fint , men fungerar ypperligt i matlagning) 0,5 kruka färsk basilka ca 50 gr färsk parmesanost 2,5 dl grädde, valfri fetthalt 1,5-2,5 msk balsamvinäger (beroende på hur vinägerstark du vill ha såsen) 1 rågad msk kycklingfond 1-2 vitlöksklyftor, pressade svartpeppar Saknas på bilden gör kycklingfonden och nej, man behöver inte köpa en fullt så stor bit parmesanost som jag gjorde, men är man tokig i parmesanost så är man
Rör hela tilden tills det tjocknar. Nu är det bärtider igen och det är dags för att safta och sylta och allt vad det innebär, vilket är ju hur härligt som helst
Hello Kitty cupcakes jag gjorde till Tilde som fyllde 4 år. Hon blev väldigt glad tror jag. Cupcakesen är precis samma som dessa fast frostingen är färgad rosa
Birgitta och Tilde är ju helt underbara och Johan Sörberg är lite av en idol som faktiskt var den som fick mig att vilja bli konditor (när han bakade i "köket") när jag var yngre
Tilde har varit i blåbärsskogen och plockat massor fina blåbär. Först ut kommer receptet på en vanlig enkel blåbärspaj med smuldeg som Tilde och Ludwig bakade idag
Tilde heter butiken/galleriet och den finns på Snedgränd i Ystad. Så har vi kommit fram till dagen för den stora dagen, lillejulafton är här och för vår del så blir det middag på en annan adress ikväll
Igår kväll bakade jag Focaccia för allra första gången. När det gäller bröd så är jag total nybörjare. Scones och filmjölkslimpa har jag gjort många gånger men de räknas liksom inte även om det är gott även det
Just nu ligger jag, Lollo och Tilde i Tildes säng. GRÖNSAKER OCH DIPP. Vi har precis kollat en skräckfilm som var väldigt rörig och speciell, så jag vet inte vad jag tyckte om den direkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.