Shit va veckorna går fort, inser ju att det va en hel vecka sen jag la in nått nytt här. Här kommer dagens middagPeppargryta800 g grytbitar½ liter vatten1 tsk salt1 msk kalvfond½ msk pepparmixlite svartpeppar2 dl grädde200 gr creme fraiche smaksatt med senap, vitt vin och sharlottenlök (norrmejeriers)1 msk fransk senap1 liten burk hela champinjoner1 msk soyaGör så härStek grytbitarna i en stekgryta med en klick smör till det fått färg
Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas. Degen behöver inte knådas, bara arbetas ihop så att du kan dela den i tre bitar
Låt de andra stå kvar i kylen under tiden. vetekross. 1vatten. 1jäst. 1olja. 1salt. 1vetemjöl. 1smör. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna
I går när jag försökte kurera min onda rygg utspelade sig denna lilla konversation. Den här lergrytekycklingen är en sån perfekt rätt att göra då, man hackar massa grönsaker i början men sen sköter sig hela rätten helt själv i ugnen medan man gör det man ska
) Men så var det detta här med tiden då. Timmarna, dagarna och veckorna går alldeles för fort. Med dessa två böcker behöver man aldrig undra vilken festmat man skal laga, det finns så mycket gott att välja på
Om inte är det på tiden. Jag har saknat det, och jag hoppas förstås att ni bloggläsare har saknat mina inlägg… Jag har dock varit alldeles för upptagen med annat för att hinna blogga i den utsträckning jag egentligen skulle vilja, så kan det bli ibland, men förhoppningsvis ska ”bloggtorkan” snart vara över
Hemligheten med att hinna laga bra mat som går rät fort efter jobbet är egentligen så lätt som planering och att helt enkelt förbereda det man kan kvällen innan
Tur att jag då har ett superrecept som går fort att göra (typ max en halvtimma) och som de flesta har alla ingredienser för i skafferiet, för det gårockså att anpassa på så många sätt beroende på vad en har hemma
Grahambröd gårockså bra. (varsågoda -min VBL artikel från förra månaden. SkärgårdsdrömDrottningen av smörgåstårtor om du frågar mig -en riktig lyxtårta
Resultatet blir alltid ett kladdigt kök, en sur mamma och oätliga bullar eller knäck som inte går ner i de där små formerna som ramlar omkull hela tiden
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.