Shit va veckorna går fort, inser ju att det va en hel vecka sen jag la in nått nytt här. Visst är det lite mycket göra nu, ni vet tomtar som ska fram och stakar och gud vet allt
Men annars lever vi ganska lugnt här hemma, ingen stress alls, jo över bilen möjligtvis. Himmel vad dagarna går fort nu för tiden, så fort att det va nästan en hel vecka sen jag bloggade
Ös köttet med buljongen under stektiden. Spara buljongen i formen. Lägg rotsaker, äppelklyftor och resterande katrinplommon i formen runt fläskkarrén och häll på rapsolja, lagerblad och buljong (5 dl vatten+ 2 msk grönsaksbuljong). Vispa ut buljongen i formen med vatten så att det blir ca 5 dl sky
Det tar sin tid och kräver en god planering men är väl värt besväret. Falafel är bland det godaste jag vet – inte bara vad gäller vegetarisk mat – och då och då handlar jag hem lite smått och gott och gör falafeltallrik till middag
Om jag använder hemlagat bröd fuktar jag med mjölk, men vanligt restaurangfranska ur butikshyllan anser jag vara så pass poröst att fuktning inte behövs
15 minuter eller tills kakan inte är kladdig längre men den får inte heller bli för torr. Här kommer ett recept på kärleksmums, mockarutor eller snoddas kalla de vad ni vill
Hans pajidé var god men grumlig på sina ställen, den behövde därför modiferas och klargöras en smula för att passa en vanlig matlagares kropp, själ och spis
Låt saften stå svalt om det går. Det är inte förrän på senare år jag lärt mig uppskatta doft och smak av fläder, men nu är det ett måste att göra flädersaft på försommaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.