Jag har varit helt däckad av en rejäl förkylning. Idag mår jag lite bättre och tänkte därför passa på att skriva lite på bloggen innan jag lägger mig för att vila igen
Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning. För er som odlar eran egen squash, ni missar väl inte att lägga in den
Jag lärde mig att göra den här fiffiga lösningen som jag alltid har tyckt väldigt mycket om. Det var då jag förförsta gången blev intresserad av mat och matlagning
För att optimalt kunna absorbera A-vitamin, som är en fettlöslig vitamin, behövs fett i måltiden. Så fort jag börjar få lite ont i halsen eller när det går mycket förkylningar på jobbet tycker jag om att göra denna eller liknande soppor
Under tiden strör du riven ost över små vetetortillas och sedan vallmofrön. Förkyld och hängig som jag är bestämde jag mig för att laga till något som är enkelt, gott och välgörande
Då var vi hemma igen, alltid skönt att komma hem, sova i egen säng och äta det man själv lagar. Ikväll blev det soppa med kronärtskocka och parma flarn, åt med härligt surdegsbröd
Ljuvliga försommartid. Det är inte förrän på senare år jag lärt mig uppskatta doft och smak av fläder, men nu är det ett måste att göra flädersaft på försommaren
Har man tid kan man låta den koka längre. För en extra matig soppa tillsätts kokta bönor eller linser. Hetta upp olja i en kastrull och bryn 1 hackad gul lök och 1 skivad vitlöksklyfta så att det blir mjukt men inte bränns
Det är alltid extra roligt att äta efter säsong då råvarorna smakar som bäst. Flinga älskar våra fårfällar här hemma och då de även ska vara bra för blodcirkulationen så har jag köpt en egen fäll till henne
I år kom det väldigt mycket frukt på det och trots att vi gallrade en hel del blev det till slut lite för trångt bland plommonen, många skrumpnar snopet
Nu är det snart tid att käka dagens middag och idag får vi besök av Lars-Agne, känner ni honom. Sen är det dags för Anki att ge sig iväg till jobbet för att ha en pysselkväll tillsammans med barn och föräldrar
Kompletterad med morötter samt schalottenlök för smak och kryddad med en immunfrämjande ayurvedisk kryddblandning samt ingefära och min mors egenodlade espelettechili blev det en ny favorit
eller bara för att det är gott. Vitlökssoppa10 vitlöksklyftornågra klunkar olja5 c buljongsaltcayennepeppar2 msk sherrypasta [beroende på hur många portioner du gör, pastan blandas i strax före servering]Mixa vitlök och olja till en puré
Tidför njutning. Lusten finns men kanske inte ändåmålen lika tydliga som förr. tidför njutning. Mest för fuktens skull och för att bullarna ska få en härlig spröd skorpa
Sillinläggningar hör onekligen ihop med svenska högtider. Foto. Jurek Holzer. Har ni tröttnat på färdigköpt och samma gamla glasmästar-lök-dill-senapsmodellen kan ni testa den här – en ganska experimentell variant med en asiatisk touch
Currypasta är alltid lite knepig att dosera, en del sorter är jättestarka, andra milda. Dessutom är det olika vad man tycker om, en del gillar stark mat, andra föredrar mildare
Röd linssoppa är en sådan där varm och härlig rätt som jag gärna gör - dels för att det är snabbt och dels för att det blir så gott och så är det en soppa man håller sig härligt mätt på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.