Tanken slog mig just att jag dessvärre måste ta tillvara på den halvfärdiga maten i kylen som jag förberett under veckan och jag som inte kommer vara hemma så mycket nu på några dagar
Dottern blev sugen på att baka tekakor förra veckan och hade hittat ett recept på nätet. Jag bakade tekakor från kokboken Vår kokbok och dottern bakade från receptet hon hittat hos Jennys matblogg
en Hasselnöt- och risdryck och en Mandeldryck Original. Dessa nya drycker från GoGreen fungerar som ett alternativ till mjölk och förutom att ha dem i en smoothie kan man smaksätta téet eller kaffet med dem, ha dem till müsli eller bär och frukt, eller varför inte värma tillsammans med kakao till en varm choklad
Idag har jag varit ledig och hemma med Rasmus. Även om vi fick riktigt skitväder, kallt och småregnigt hela dagen så har vi ändå haft det mysigt, har även hunnit med att städa medans han sov vilket alltid känns skönt
Och de olika sorterna skiljer sig verkligen åt. En del innehåller bra näringsämnen och utgör ett bra mellanmål medan andra innehåller alldeles för mycket onödiga tillsatser
SÅ BESVIKEN jag blir när jag läser Råd & Röns test om kravmärkta kallpressade olivoljor och ser att Saltå Kvarn är en av de få som innehåller rester av besprutningsmedlet klorpyrifos
För länge sedan (nja nio år sedan) innan jag bestämde mig för att arkivarie var mitt kall och innan jag ens visste att jag hade talang för bakning så gick jag på Lärarhögskolan i Stockholm och har förutom min arkivarieutbildning även en gymnasielärarexamen i botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.