När man tempereratchokladen använder man den med fördel till att göra praliner, chokladkakor eller annat chokladigt som man vill ska hålla fint i rumstemperatur och vara blankt och vackert
Chokladtemperering är inte helt lätt att lyckas med, men våga prova. · Välj en kastrull med en sådan storlek att den skål du ska använda inte når ner till kastrullens botten
Mörk choklad. Mjölkchoklad. Vit choklad. Finhacka chokladen, smält halva chokladmängden över vattenbad. Tag bort skålen från värmen och rör i resterande choklad tills hela
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
I medchoklad och skumtomtar, värm och så är det färdigt. Att dricka varm choklad efter pulkaåk, promenad i snön eller någon annan utomhusaktivitet är så himla mysig, det värmer långt in i kroppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.