2 portioner5 ProPoints/port300 g potatis1½ dl mat extra,4%1 vitlöksklyfta½ liten gul lök eller en bit purjolök½ dl riven ost, max 12%pepparsaltSkala och skiva potatisen tunt
1. Ta fram en fyrkantig gratängform. Brygg kaffet och häll i whiskyn. 2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Det skall gå att vända skålen upp och ner utan att vitorna rinner ut
1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Häll grädde, mjölk, chilisås och en msk mjöl i en burk. Skaka och låt stå. 3. Bena ur kycklingen och lägg kycklingbitar och bananer delade på längden i en ugnsfast form
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smörj och bröa en rund 2 liters kakform, gärna med löstagbar botten. 3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål
Tastelines vetebullar. Tastelines mandelmassa. 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fngervarmt, 37 grader och blanda i det flytande margarinet, salt och socker
Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet (ett knep jag lärde mig av Jamie Oliver i ett av hans första program) så går det lättare att hacka och använda vitlöken
Potatisgratäng är nog det bästa tillbehöret jag vet till en bit kött. Efter att ha provat ett antal (jag menar många) recept i jakten på den perfekta potatisgratängen har jag nu fastnat för Nigellas
Det drar ur stärkelse och leder till vattnig potatisgratäng istället för krämig. (Anledningen till att man kokar detta är att potatisgratängen går fortare att göra och att kryddorna fördelar sig bättre och potatisen och löken blir mjuka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.