Publicerat 2014-12-2014. 21. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 100 g nougat. Gör kulprovet eller ta bort kolan när den är 120 grader. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter 100 g nougat
Dessutom gjorde vi (eller mest Sandra om man ska vara ärlig) Bounty-godisar. 1 påse kokosflingor (200g). 1. 10 min beroende på temperatur). 1 påse kokosflingor (200g)
1 tsk vaniljsocker. 1 ägg. 100 g mörk choklad. 1. 2-3 cm i diameter. 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Forma bollar av degen och lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper (ca 18 bollar/plåt). 12-15 minuter mitt i ugnen. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg 4,5 dl vetemjöl. 100 g mörk choklad
1 ½ dl havregryn. 1 ½ dl strösocker. 1 ägg. 125 g smör. 1 ½ dl strösocker. 1 msk kakao. Sätt ugnen på 175 grader. 1. 1 tsk smet i varje form (inte mer, för de pöser upp). 1. 1 ½ dl havregryn. 1 ½ dl strösocker. 1 ägg 2 ½ dl vetemjöl. 125 g smör. 1 ½ dl strösocker. 1 msk kakao
25-35 st. 100 g smör. 1 g saffran . 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på sidan och torka dem i ugnen i ytterligare 15 minuter. 25-35 st 100 g smör. 1 g saffran. 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel
25-30 st. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. 25-30 st. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 1 tsk bakpulver. 1 tsk vaniljsocker. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret
Varning - ingen viktväktarmat. Börja med chipsen - Tvätta potatisen. Andra varmrätten blev inte som tänkt då det inte är säsong för Karl-johan svamp, men den ersatte vi med skogschampinjoner & det gick fint fint
Choklad- och polkakola Ca. Choklad- och polkakola Ca. 100 g smör. 1 dl sirap. 1 krm salt. 1. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna (min var 20x15 cm). 100 g smör. 1 dl sirap. 1 krm salt
Receptet har jag hittat i en klassisk kokbok från 1891 som heter Science in the Kitchen and the Art of Eating Well av Pellegrino Artusi. 12 valnötter. 130 gram socker Lite mindre än 1 gram kanel. 1,4 dl vatten Skalet från en halv citron. likör 12 valnötter. 130 gram socker. 1 gram kanel. 1,4 dl vatten
De senaste veckorna har det provlagats, provlagats och provlagats, rätter har förkastats eller fått godkännande, vin- och matkombinationer har undersökts
Idag har min lilla påsktips-serie kommit till en god avslutning. Citrontryfflar ca 14 st små. 1 dl mixat nötmjöl. 1 msk tahini, sesampasta. 1 msk smält kokosolja. Saft och skal från 1 liten, ekologisk citron. 1 dl kokosflingor att rulla tryfflarna i. 1 liter svarta vinbär. 1 burk à 230 g kokosnötsmör (eller kokosolja). 12 blad gelatin (6 tsk gelatinpulver). Blåbärspannacotta ca 10 port. 1 msk pressad citron. 1 msk honung eller annan sötning. Det blir cirka 10 små desserter eller 4-5 större av den här satsen. God och Glad Påsk ca 14 st små. 1 dl mix. 1 msk tahini. 1 msk smält kokosolja. 1 dl kokosflingor. 1 liter svarta vinbär. 1 burk 230 g kokosnötsmör (eller kokosolja). Blåbärspannacotta ca 10 port
10 finhackade blad ramslök (eller 1 pressad vitlöksklyfta). 1 dl majonnäs. 1 dl ströbröd. 1 tsk ancho chilipulver. 1 msk oregano. 1 tsk persillade. 1 tsk lökpulver. 1 msk grillkrydda. 150 g riven ost. 600-800 g högrevsfärs. 1. Jag lade burgarna på ett bakplåtspapper och stekte dem i ugn på 175 grader tills de var nästan genomstekta. Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. 10 finhackade blad ramslök (eller 1 pressad vitlöksklyfta). 1 dl majonnäs. 1 dl ströbröd. 1 tsk ancho chilipulver. 1 msk oregano. 1 tsk persillade. 1 tsk lökpulver. 1 msk grillkrydda. 150 g riven ost. 600-800 g högrevsfärs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.