Precis hemkommen från semestern i Turkiet. Var där med sonen i 15 dagar för sol och bad. Maten på hotellet smakade inget, det var mer eller mindre samma mat till lunch och middag alla dagar
När man ser tillbaka på de senaste inläggen kan man kanske tro att Mårtenssons endast lever på godsaker, drinkar och drinktilltugg, men vi hoppas att ni förstår att så inte är fallet
Vi kör väl på med förrätterna från lördagens firarmiddag, eller vad säger ni. Säkert kan dom komma till nytta för någon framöver, kanske redan till helgen kanske
Idag damp ett bokfynd från nätet ner i brevlådan. ”Carl Butler i grekiska kök” från 1997. En kokbok och reseskildring där Calle återbesöker favoritplatser, olivodlingar, vingårdar, bagerier och bjuder på de grekiska recept som han älskade
Men nu är det så vist ordnat att släkten äntligen begåvats med en kock ( snickare finns redan) och därmed dristar jag mig till att lägga ut hans variant på hur man får denna tama produkt att förvandlas till något riktigt njutbart
Koka upp och häll på grädden och smaka av med tamare. ½ dl tamari soja. El Ingredienser 1 svensk majskyckling 3 gula lökar, i klyftor 3 morötter, i stavar 3 palsternackor, i stavar 25 g smör 2 msk sriracha 1 tsk rökt paprikapulver 1 tsk salt 1 paket chèvre 3 dl matladningsgrädde ½ dl tamari soja Gör så här Börja med att lägga lergrytan i blöt 30-60 minuter innan den ska in i ugnen
Jag är inte helsåld på ”vanlig” jordnötssås där man har i kokosmjölk. Jag tycker den blir lite tam, eller den smakar i alla fall aldrig riktigt så mycket som jag vill att en jordnötssås ska smaka
Jag hade egentligen tänkt att göra en helt annan morotssoppa, men när jag läste det receptet lite noggrannare tyckte jag att den soppan verkade rätt tam i smaken, så jag gjorde en egen variant kryddad med cajunkrydda istället
Sammanfattningsvis tyckte de vuxna att de var lite "tama" och smakade lite för "färdiglagat" (det kanske är svårt att undvika), men att de gott kan användas vid middagskriser en vardagkväll eller som "bas" för en sås som man vill piffa vidare med
Från senaste Buffé, ännu ett bidrag till kräftskivan. Jag tykcte att smaken blev lite för tam, så ta gärna i mer chiliflakes än vad recetet anger, eller kicka ner lite sambal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.