Nu när det är kallt ute så tycker jag att det är gott att äta olika sorters grytor och soppor till middag och den här gången blev det biff stroganof med ris och sallad
Om du använder frysta hallon från affären – glöm inte att koka dem först. Här har du en riktigt god smoothie som funkar perfekt som frukost, mellanmål eller till och med som en lite bättre efterrätt
Avokado, spenat, koriander, tomat, vitlök, lime, chili osv… En mättande och fräsch middagssallad baserad på smakerna i både salsa och guacamole – som vi ju vet redan är det perfekta paret och som ändå alltid gifter sig i munnen… Lika bra att bland ihop dom i en och samma sallad på en gång
Ta fram en ny bunke nästa dag och rör ut 1/2 pkt jäst med 1/2 dl fingervarmt vatten. Arbeta samman degen med ytterligare 3 dl fullkornsvetemjöl och låt den jäsa i 40 minuter i övertäckt bunke. Efter jäsningen behövs ytterligare 1 dl fullkornsvetemjöl i degen medan du arbetar den slät och fin. Skåra ut 10 rutor med en sporre eller kniv och nagga rutorna med en gaffel. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter, pensla med vatten och grädda på mittfalsen i 225° varm ugn i ca 20 minuter
Tillsätt dem till kycklingen tillsammans med currypastan. Smaka av med salt och peppar. Servera i skålar och toppa med en klick matlagningsyoghurt och lite purjolök och mango chutney
Denna sallad var dessutom väldigt mättande med både kyckling och bönor, och därmed precis vad kroppen hungrade efter få i sig efter det tuffa träningspasset idag
Melonen går till och med att grilla. Sallader med vattenmelon, gurka och fetaost har blivit sommarklassiker för många och fungerar till exempel perfekt som tillbehör till grillat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.