När ni väl äter denna sås så kommer ni inte vilja ha gräddfil mera. Här får ni ett recept på en jättegod tacosås som jag fick av en gammal kollega till mig
En morgonrutin jag brukar köra stenhårt med så här års när förkylningar ekar runt varje hörn är att svepa i mig denna ”wake me up shot” som innehåller citron, ingefära och äpple
Tacoomelett. Tacopizza. Tacopizza. 2 ägg5 msk grädde100 gram köttfärs1 liten röd lökPlommontomaterLite paprikaSpenatbladNågra skivor ostStek köttfärs och lök, krydda med kummin, vitlök och salt, hacka tomat och paprika och stek med köttfärsen, lägg i spenaten och rör om
Men innan jag sticker ut tänkte jag dela med mig av receptet på en mättande taco wrap gjord på ägg. Igår blev det till att plocka fram strumpor och höstjacka innan jag åkte in till stan för after work, för fy så jag frös med bara fötter i sandaler och tunn blus på jobbet
Bryn färsen medtacokryddan, häll den sedan över creme fraiche röran. Blanda philadelphiaosten medcremefraiche och bred ut röran på botten i en ugnsfast form
Ovan på den så lägger du en rejäl matsked crème fraiche ovanpå färsen, gör likadant medtacosåsen. På andra halvan sätter du ett lager med riven västerbottensost
Det här receptet är jag lite extra stolt över då jag en dag stod i köket och inte hade någon aning om vad jag skulle laga, med lite fix och trix så lagade jag den godaste tacopajen jag personligen har ätit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.