5-6 ägg
= 60 min osv....Jag har en liten ugn så är nog bäst om ni drar av ca 10 min om ni har en "vanlig" ugn.ÖPPNA INTE LUCKAN DE FÖRSTA 20 MINUTERNA!! Här har jag gjort en choklad botten och en vaniljbotten som jag färgat turkos.
Det viktiga med en tårtbotten är att den INTE får innehålla fett, för då reser den sig inte. Har man fett i sin tårtbotten blir den kompakt istället för porös
1botten175 grader5 ägg2 ½ dl socker2 '½ dl vetemjöl + potatismjöl2 tsk bakpulverVispa ihop ägg och socker i 5 minuter och vispa sedan i resterande ingredienser. 1 botten. 175 grader
Provade ett nytt recept på tårtbotten sent igår kväll. Letar efter den perfekta vaniljtårtbotten som inte bara är god utan också någorlunda lätt att skära i trots att den är luftig och porös
Fräs löken i hälften av oljan mjuk på medelvärme ca 10 minuter under omrörning. Tillsätt resten av oljan och lägg i zucchini, aubergine och stek ytterligare 10 minuter. 2 tsk rosmarin + 1 tsk timjan2 tsk malen spiskummin + 2 tsk hela korianderfrön2 tsk malen spiskummin + 1 tsk paprikapulverRivet skal av 1 citron + 2 tsk fänkålsfrönRivet skal av 1 apelsin + 2 msk ajvar relish 4 portioner När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. 1 tsk timjan. 1 tsk paprikapulver. 1 citron. 1 apelsin
Tillsätt socker, salt och nästan allt mjöl (spara 1-2 dl till utbakning). Rulla en bit i taget till en rund bulle och kavla ut den till en ca 12 cm stor rundel. Grädda pirogerna mitt i ugnen 12 minuter. 1 tsk socker. 1,5 tsk salt. 13,5 dl vetemjöl. 1 röd paprika. 1 tsk salt. 1 tsk chilipulver. 1,5 dl vatten. 1 msk maizena majsstärkelse
Tänkte dela med mig av mitt grundrecept på tårtbotten som så klart är äggfri. 1 dl mjölk. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 15 eller 18 cm form. Om du bakar i en 15 cm form så dela upp smeten och kör i två omgångar. Grädda i mitten av ugnen 2×25 min om du har en 15 cm form eller ca 45 minuter för en 18 cm. 1 dl mjölk. 175 grader Smörj och bröa en. 15 eller. 18 cm form. 15 cm form eller ca
Klä en form 15x25 cm i bakplåtspapper. Då smeten kommit upp i ca 120 grader eller då du kan forma en kula i kallt vatten brukar det vara klart. Vissa säger 116 grader andra 125 grader, själv har jag gjort hellyckad fudge då smeten bara var uppe i 100 grader men klarade kulprovet, så jag tror inte att det är så viktigt men speciellt mycket exakthet här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.