Den här goda pajen åt vi igår till efterrätt. Min kompis Jenny var gullig och bidrog med den. Det är klart den godaste citruspaj jag någonsin ätit, precis lagom krämig och varken för söt eller för sur
Skala och skiva äpplena. Koka dem i vattnet, med lock på i ca 15 minuter. Rör då och då i kastrullen. Blanda i kanelen och sockret och låt det koka 5 minuter till
Äppelmarmelad1 kg äpplen (helst Belle de Boskoop)saften och skalet av en citronca. 1 dl vatten1-2 kanelstänger1 msk ingefära (torkad)ca 4 dl Syltsockermandelspån eller flagad mandelSkala och klyfta äpplena i lagom stora bitar
En kombination seg maräng, fluffigt grädde, syrlig lemon curd och söta jordgubbar. På söndag är det Mors dag, en dag att fira oss mammor som kämpar med moderskapets alla möjliga och omöjliga utmaningar
Mät upp vattnet och häll i kastrull, lägg i det rivna citronskalet och äpplen skurna i bitar. Låt koka i ca 30 minuter, äpplena skall vara helt sönderkokta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.