Klyfta tomater och lägg i bunke, varva med salt och låt ligga över natten i kyl. Häll av vätskan från tomaterna och lägg ner i kastrull med ättikslag, nejlikor och hackad lök
Jag hade köpt en riktigt liten, nätad fläsklägg, men de hela med ben är godare. Höstmat Nu när det rödgula hösttäcket lägger sig mer och mer över oss, är det gott med rejäl Husmanskost
I tyskland säger man Schweinhaxe och i Polen säger man Golonka om just fläsklägg, det tillagas på lite olika sätt men serveras oftast med stekt kål eller surkål och är verkligen gott – även om det tar lite tid
Pricka i skalet, tex med lite större nål eller provsticka. Min mormor brukade lägga in syltade gröna tomater och doften av dem tar mig tillbaka till söndagsmiddagarna hos mormor och morfar
Det är det Tyska namnet på rimmad fläsklägg och serveras oftast med Sauerkraut. Mitt mos blev minst lika gott som ett vanligt rotmos, med extra sting från pepparrot
Blanda vatten, socker, ingefära, vaniljsocker och citronsaft och låt päronen koka försiktigt i blandningen ca 10 till 30 minuter (tiden beror på päronens fasthet), de får inte koka sönder, känn med sticka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.