Ibland är det bara så svårt att hitta på namn på det man bakar eller lagar. Jag satt nog i 20 minuter och försökte hitta på ett bra namn på den här kreationen men tillslut fick det bli någon halvknasig svengelsk variant
Torskryggen har fått smak av citronskal och bakas i ugn till 42 grader. Den har fått sällskap av mjäll kokt purjolök och ett mustigt stomp på potatis, persiljerot och blomkål samt en beurre blanc på brynt smör
Varför overnight oats skulle heta davosgröt på svenska har jag ingen som helst förståelse för. Så ni får helt enkelt ha överseende med att jag kör vidare mitt race med svengelska och kallar det för overnight oats eftersom jag inte tycker att över-natten-havre låter lika bra
Jag gillar att köra lite svengelska. Inte på Dolph Lundgrens nivå, men en handfull år utomlands och flertalet jobb på engelsktalande arbetsplatser gör det enkelt att blanda engelska och svenska och för att vara ärlig tycker jag att det är riktigt roligt
Lax är definitivt en av mina favoritfiskar och förutom att ugnsbaka den, så gillar jag att snabbrimma den i saltlag så att den blir riktigt krämig då man steker den
Förra våren gick det någon slags smörgåstårtehysteri på mitt dåvarande jobb. Det var vad som hade vunnits, någon hade dragit hem storvinsten på hästar, en annan fyllde år, en tredje ville fira att en resa hade bokats
. Gårdagen var den bästa starten på denna sommar som jag någonsin kunnat önska. Vi doppade huvuden i mjöl, sprang barfota i gräset och skrattade tills vi storknade
Fredagen började med nummerlappsutdelning och lite föredrag. Både Andreas och Alexandra följde med. Det var mer som en gammeldags marknad än en vanlig kommers
DN publicerar idag en lista med 21 tips för att minska sina klimatutsläpp. 21 riktigt bra råd som jag kommer återkomma till flera gånger, där jag idag väljer att fokusera på nummer 16
America. oreoooo. NU är jag finally USA efter en hel dag i ett flygplan ungefär. Det började med att piloten säger 'unfortunately my co-capten is stuck in a traffic jam' och sedan så vae det något om att planet var sönder, SUCK så 1 1/2 timme senare var vi äntligen på väg
I lördags var tanken att jag skulle besöka chokladfestivalen på Nordiska Museet. Det enda problemet var att jag inte var ensam om den tanken, varpå kön var oändlig in till slottet med de ca 10 ton choklad
Det är ju inte alltid helt lätt att hitta ingred här som vi har hemma i sverige. Så därför har jag valt att göra mitt ABSOLUTA favorit bröd som är DUNDERenkelt att göra och nyttigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.