1 l vinbär , röda, svartaeller vita. Recept till 1 liter färdig vinbärsgelé. Börja med att ställa in en tallrik i frysen så du kan göra geléprov senare
Man kan lätt äta två eller tre själv. Blandningen av blåbär och svarta vinbär gjorde att de fick en bra syrlighet samtidigt som själva smeten var smaksatt med vanilj
Skala moroten, löken och rotsellerin och skär dem i småbitar. Garnera med svarta vinbär. 1 kg grytbitar av viltkött1 morot1 gul lök1 bit rotselleri1 bit purjolök2 msk smörsalt och nymalen peppar3–4 dl rödvinvatten så att det täcker2–3 färska lagerbladSåsskyn från grytan2 dl vispgräddeljust redningsmjölgelé efter smaksalt och nymalen peppar. Tillbehör1 dl svarta vinbärkokta broccolibuketter
För att fira det bakade jag en otroligt fräsch tårta med smak av lime, svarta vinbär och kokos. Som botten hade jag luftiga white velvet bottnar och tårtan fyllde jag med lime curd, rårörda svarta vinbär och kokosfrosting
Men, misströsta ej - som pausmusik tänkte jag bjuda på ett recept på en svartvinbärssorbet som jag nu lyckats göra två år i rad utan att ta en bild på skapelsen
Men den här gången hade jag i vit choklad, pistagenötter och torkade svarta vinbär. 70 g torkade svarta vinbär. Vispa ihop det resterande smöret tillsammans med farinsockret i ungefär 5 minuter eller tills sockret gått in ordentligt i smöret. 70 g torkade svarta vinbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.