Ett som dessutom passar alldeles förträffligt i dessa svamptider. Plötsligt händer det. jag dyker upp som gubben i lådan efter nästan 3 månaders frånvaro och har faktiskt ett recept att bjuda på
Nu är det inte bara svamptider även mandelpotatisen har sin bästa tid nu, eftersom mandelpotatis lätt kokar sönder är det enklast att koka den med skalet på
Färsk svamp. Borsta svampen, skölj den om det behövs och skär den i bitar. Djupfryst svamp. Lägg svampen otinad i en kastrull och låt den tina på svag värme
Vi har alldeles för mycket svamp i frysen, eller nä… jag börjar om…. För ett par helger sen fick vi ihop 15 kg svamp i skogen, det kommer nog nån bild på berget snart, och följden är naturligtvis att vi har massa svamp i frysen, mest trattkantareller och brandgul trumpetsvamp då vi kom ut lite sent på hösten för att få några kvantiteter av något annat
Här har ni dagens snabba middagtips, perfekt nu i svamptider. Har tänkt ge mig ut och leta själv i skogen, men denna gång blev det faktiskt köpta kantareller, det funkar ju bra det också
Dags för en klassiker i höst- och svamptider. renskav med kantareller. När jag var liten åt vi renskav regelbundet, framförallt när det skulle gå snabbt med matlagandet
Vi har alldeles för mycket svamp i frysen, eller nä… jag börjar om…. För ett par helger sen fick vi ihop 15 kg svamp i skogen, det kommer nog nån bild på berget snart, och följden är naturligtvis att vi har massa svamp i frysen, mest trattkantareller och brandgul trumpetsvamp då vi kom ut lite sent på hösten för att få några kvantiteter av något annat
Svamptider. Idag får du tips på två goda rätter med min egen absoluta favoritsvamp, kantarellen. På bilden ovan har jag bara smörstekt svampen och serverat med några likaledes smörstekta skivor halloumi, himmelskt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.