Svampsoppa med oststänger
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • 200 g svamp, t ex champinjoner, karljohansvamp eller trattkantareller, skivad
  • 2 msk smör
  • 2 msk idealmjöl eller vetemjöl
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 7 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 dl grädde, 36 %
  • 2 msk rött portvin
  • 50 g ädelost
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk persilja och citrontimjan
  • 1 rulle smördeg, 250 g
  • 1 ägg, uppvispat
  • 2 dl lagrad ost, t ex prästost, riven

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.