Tillsätt övriga ingredienser, blanda väl och smaka av med salt och peppar. Låt gärna vitlöksdressingen stå övertäckt i kylskåp någon timme så att smakerna fördelas bättre
Lättgjord och ändå festlig start på middagen som funkar perfekt med att glas fylligt vitt vin. Krutonger 2-3skiva(or) bondbröd 1 msk rapsolja salt Svampsallad 200g skogschampinjoner 2 - 3 msk smör salt & peppar 100 g blandad sallad 150 - 200 g getost
Häromdagen, medan jag försökte få tyst i mitt huvud och trötta mina ögon till sömns genom att läsa matbloggar, fick jag syn på ett recept på något som upphovsmakaren Jens Linder kallar för Estnisk svampsallad
Idag blev det baconlindad kycklingfilé med sallad och rostad vitlöksdressing. Kycklingen delade jag på längden, snabbmarinerade (med olja, pressad vitlök, timjan, basilika, oregano, salt och peppar), sedan lindade jag en skiva bacon runt varje bit
Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 500 g Oskalade räkor 1 st Avokado 2 st Ägg Isbergssallad 2 st Tomater 1/2 Gurka 1 st Citron Vitlöksdressing 1 dl crème fraiche 1/2 dl Majonnäs 1/2 dl Vispgrädde 1/2 st Vitlöksklyfta salt och peppar
Servera rätten likt en tacobuffé, samt med en härlig sallad till. 1 dl Vitlöksdressing. 1. Tillaga falafeln och tortillabröden enligt anvisning på förpackningarna
Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Vitlöksdressing. Lägg champinjonerna på tallrikar eller ett fat och ringla över dressingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.