Vänd fänkålen i olivolja i en ugnssäker form. Halvera de små fänkålshuvudena eller skär de stora i 4 klyftor. Koka fänkålen i vatten citronsaft och salt i en kastrull i 5 minuter. 4 små fänkål eller 2 stora
Gör likadant med resten av fänkålen och använd resten av oljan och smöret. Smält hälften av smöret med hälften av oljan i en stor stekpanna på hög värme
Med tanke på att jag på allt som ofta bränner vid det jag sätter in i ugnen så hade jag visst huvudet extra mycket på skaft då jag täckte fänkålen och tomaterna med aluminiumfolie
Pensla med olja och lägg på grillen, den skurna sidan först. Ädelost och fänkål går hand i hand. Grillad fänkålmed ädelost4 port1 fänkålsståndädelostoljaDelafänkålen i fyra delar. 1 fänkålsståndädelostolja
För några helger sedan var vi också på landet och till middag åt den här übergoda fänkålenmed tomat och gremolata vars recept jag hittade i Anna och Fanny Bergströms fina kokabok Kärlek, oliver och timjan - fänkålmed tomatsås och gremolata
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.