Blanda i strösockret och potatismjölet och blanda försiktigt med fingrarna. Blanda ihopa alla ingredienser ( 2 dl vetemjöl ) med händerna. 5 medelstora rabarber skivade
”Smöra” en form med mjölkfritt margarin. Täck formen med farinsocker eller muscovadosocker. Ta den i bitar delade rabarbern, lägg i gryta, blanda med socker och vaniljsocker
Börja med att blanda den vispade grädden och majonnäs. Ställ undan en av skålarna gräddblandningen i kylen (med plastfolie över eller i en burk med lock) och börja sedan med skinkröran
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Jag älskar fisk, men tyvärr är jag väldigt dålig på att laga mat med fisk "till vardags". Det går ju att göra den vardaglig, med ett paket fryst torsk eller liknande, och det går att lyxa till den i all oändlighet, genom att välja flera olika färska fiskar och även skaldjur
Vispa grädden och servera rabarberpajenmed vispad grädde. Tillsätt smöret och finfördela det till en smulig deg för hand med fingrarna, med en gaffel eller med elvisp
Det passar så bra med de syrliga rabarberna tillsammans med den vaniljsmakande frasiga degen. Vi serverade pajen med en tjock och len gammaldags vaniljsås
Bara måste dela med mig av detta recept. Sökte lite efter nya efterrätter till i helgen som var då vi skulle ha över lite folk och hittade detta recept hos Jenny
(Eller gör en vanlig bechamel med smör, mjöl, mjölk och samma kryddor). Lägg pastan i botten av en ugnsform, lägg över köttfärssåsen och avsluta med gräddblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.