Husmor Lisas mobilkamera är för tillfället trasig efter tuff behandling i skolköket så de fina bilderna på maten är tagna av min Årets kock-bloggar-kollega Karoline Nordefors
Här serveras västerbottenpajen med en av mina två favoritsillsorter - nämligen årets. Det kan låta konstigt med sill som smakar av bacon och pepparrot men oj så gott
Tävlingen Årets Unga Kock – Concours International des Jeunes Chefs Rôtisseurs avgjord. Jimmis meny innehöll både klassiska delar och smaker i nya kombinationer med utgångspunkt i den hemliga råvarukorgen bestående avhavsaborre, kyckling, mangold och persika
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.