Trodde aldrig att jag skulle bli det efter att jag tokätit frukt och druckit färskpressade juicer i mängder men jag gick all in på gymmet förra veckan och tog ut mig helt, precis när man tränat försämras immunförsvaret något därför är det extra viktigt med återhämtning och bra mat
Allt det innehöll var smått galna mängder nötter och frön tillsammans med ägg och olivolja och ärligt talat lät det varken som om det skulle kunna hålla ihop, än mindre smaka gott
Jag håller svenskkurs för en grupp persisktalande afghaner och hjälper framför allt två unga kvinnor, med två barn var, där männen är kvar i Afghanistan
Att det skulle sammanfalla så väl att ställa fram klockan, med att ta fram utemöblerna. Har precis laddat min telefon med boken "Bli en vinnarskalle" av Olof Röhlander också
Tyvärr lyckades jag radera resten av bilderna till detta recept i telefonen. Sjud grädde och fibersirap i en kastrull i ca 30 minuter tills konsistensen tjocknat. och fyllde med kokos/kola massan 2 dl vispgrädde
Så den fick det bli (med lite små ändringar) och resultatet blev svinbra. Servera med hyvlad parmesanost på om du vill (det vill du, allt blir godare med parmesan
Solen lös med sin frånvaro direkt in genom sovrumsfönstret den där måndagsmorgonen i höstjuli. Med rödbruna armar och hals samt en kristallvit torso spritter jag ur sängen då det just slog mig att det är en chiligryta som skall göras till middag idag så här mitt i sommaren
O inte hjälper det att man ligger i sängen medtelefonen i handen o söker på instagram efter just chinamat för att bli ännu mer lockad av alla bilder som lagts upp
Jag serverade det kallskurna köttet med potatisgratäng, sallad, olika grönmögelost och en sky/gräddsås med glögg smaksatt med fikon och portvin som fått reducera och koka ett par timmar
Lägg smör, jordnötssmör och sukrin melis i en kastrull. Det känns som att jag satt med fjuniga servicetekniker i telefon hela dagen, allt medan mitt och Julis humör dalade
Några av er kanske märkte att det var något strulmed min hemsida. Chiaägg görs enkelt genom att blanda chiafrö med vatten och låta det tjockna till en gelé under cirkus fem minuter)
En vitchokladmousse är äggvitan och den gjorde jag med. Jag hittade ett recept som jag tog en skärmdump på i telefonen för att göra senare så tyvärr kommer jag inte ihåg vart jag fått det ifrån
Herregud vilket strul det har varit med vårt internet de senaste dagarna. Då är det ju rena värmen här jämfört med där uppe just nu Skämt å sido, men då kan vi snacka om att det är kallt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.