Vi som gillar att plocka bär har fullt upp just nu. Alla sorters bär har blivit klara samtidigt känns det som och bärbuskarna tävlar nu om att bli avplockade först
Och det ser ut som att hela resten av veckan bjuder på strålande sol och ganska många grader varmt. Sommarvärmen är både en boost för D-vitaminet, en uppiggande pigmentförändring och balsam för själen
Vart ska jag börja. Helgen har varit fullspäckad av roliga händelser. Det har nämligen varit matbloggsträff i Göteborg med början i fredags kväll med mingel hos Kim och middag på Chateau Beirut
Igår blev jag så sugen på en rykande het fisksoppa. Soppa brukar vi mest äta höst och vinter men i detta regniga blåsväder passade det ypperligt även en dag i Augusti
Regnet har fallit ner hela dagen idag. Puh säger vissa. Perfekt soppväder säger jag. Första gången jag blev bjuden på denna kryddiga och smakrika linssoppa var i en ateljé på Konstepidemin
Varma sommardagar med en temperatur uppemot 30-gradersstrecket dämpar kanske aptiten så där lite allmänt, men den varma maten lockar ännu mindre än den kalla
Det finns många olika förslag på en sallad Nicoise och i dag provade jag att göra min variant. Min variant av sallad Nicoise (ca 3 port)Lollo Rosso salladkrispsallad1 burk tonfisk3 hårdkokta fint delade ägg6 kokta, kalla och skivade potatisar (modell något mindre)cocktailtomater1/4 fint skivad rödlök4 sardellerharicots vertsoliver (gärna kalamata)Lägg upp allt snyggt på ett fat eller i en lägre salladsskål och ringla över 1/4 dl olivolja blandat med lite flingsalt och svartpeppar, samt hackad persilja
Det blev vegetariska burgare i strålande sol. Idag åt vi en fantastiskt lunch ute på altanen hemma. Vi invigde faktiskt altanen för säsongen redan igår kväll då det blev grillmiddag med fläskkarré, majs, grönsaker, potatisgratäng och såser
Måndag och ännu en strålande vacker dag ute. Dagen recept är ett riktigt "rest-tips". Denna svängde jag nämligen ihop av sådant jag hade hemma i kylen, lite rester av en tidigare pastamiddag
En i särklass bästa kalla pajer jag ätit. Suuper gott så detta måste ni testa. Passar perfekt en het sommardag med ett glas vitt, som del i en buffé eller som förrätt
Den här veckan börjar verkligen på topp med klarblå himmel och strålande sol. Jag tänkte därför passa på att dela med mig av det här goda receptet som jag lagade i fredags
och sommaren (svensk vår och sommar brukar ju inte innebära värme och strålande. Ni undrar kanske vart jag tagit vägen eftersom det varit tyst här på bloggen i två dagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.