Du har väl inte glömt bort stekpannan helt och hållet i dessa grilltider. De här prosciuottolindade kycklingfiléerna fyllda med pesto och mozzarella har inget på grillen att göra utan ska stekas i pannan så att det blir fin färg runt om
När jag först antog utmaningen att baka fika som var glutenfritt, fritt från spannmål, sockerfritt, äggfritt, nötfritt och mejerifritt känndes det nästan omöjligt att lyckas få ihop något gott fika – vilket gjorde det ännu mer roligt och inspirerande
Lägg kycklingfiléerna mellan plastfolie och banka ut dem tills de är lagom tunna. Riv Västerbottensosten och peppra filéerna, inget salt behövs eftersom både osten och skinkan är salt
Morotssoppa med apelsin, garam masala och naankrutonger, fisktacos med lime, mangosalsa och guacamole, hamburgare på högrevsfärs med ädelost, päron och bacon, Kyckling i röd pestosås
Hummer, kräftor, krabba, räkor, små skålar med goda röror, en himmelsk dessert och mycket mer. Smält smöret i en kastrull på låg värme och tillsätt sockret
Ingredients900 gr Torskrygg (6 jämnstora bitar)6 skivor Prosciutto1 st Citron ( i 6 st klyftor) 1 dm Purjolök (strimlad)4 dl Grädde3 msk Fiskfond1,5 msk Tomatpuré2 -4 msk Färskriven pepparrot lite efter smak0,5 dl Färsk hackad dill 900 gr Potatis (klyftad)500 gr Morötter (skivor ca 2 cm)RapsoljaMethodStep 1Sätt ugnen på 200°Step 2Lägg potatisen och morötterna på en plåt med lite olja och salt, och ställ in i varm ugn i ca 40 minuter. Step 3Salta och peppra torsken och linda prosciutton runt, lägg sedan paketen i en ugnsform med lite rum mellan. Step 4Häll upp grädden i en bunke och blanda med tomatpurén, fiskfond, dill och pepparrotenStep 5Häll gräddblandningen runt fisken, lägg en citronklyfta på varje portion och strö purjolöken över. Step 6Ställ in i ugnen under plåten med potatis och morötterna när det återstår 20 minuter Step 7När potatisen är klar och har fått färg ta ut allt och lägg upp snyggt, toppa torsken med lite små dillvippor. 6Ställ in i ugnen under plåten med potatis och morötterna när det återstår
Finfördela jästen i en bunke innan du tillsätter fingervarmt vatten och sedan olivoljan och saltet. Häll vätskan över jästen och rör tills allt har löst sig
Fick med mig lite färdkost i form av en röra på rökt regnbåge, rödlök, dill och majonnäs. Tillsammans med ägg, paprika, nötter och sallad, serveras den som en LCHF/Paleo-frukost på Ecocaféet, men den var minst lika god och mättande som middag till en kopp te på tåget
När man bjuder på kaka med havtorn och choklad och har fredagsyra på rälsen mot Stockholm. Livet tar sina vändningar och jag med dessa, men fortfarande med full fokus på livets goda sidor, hur de än tar sig uttryck
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.