För några veckor sedan köpte vi en äntligen glassmaskin, en riktig glassmaskin med kompressor, och sedan dess har vi provat att göra glass några gånger
Har man väl gjort och smakat äkta hemlagad vaniljglass, vill man aldrig mer köpa glass från affären. När jag har vant mig vid hemlagad glass kan jag från köpeglass verkligen känna hur konstgjort glassen smakar, och ingredienslistan på paketet ser inte rolig ut
I min ‘nya’ lägenhet har vi det så lyxigt att det finns en helt vanlig frys med tre lådor, och eftersom min flatmate inte ens fyller sin egen låda, så kan jag ju fylla de andra två, så nu kan jag göra glass
Vaniljglass (LCHF). Det kanske inte har undgått någon men jag köpte en glassmaskin för ett tag sen och har experimenterat lite för att göra en god vaniljglass
Ibland är man ju sugen på något extra gott som glass och då är denna lätt att göra. även om frys tiden skall till så klart om man inte har en glassmaskin
Så här gör du. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka sedan på ganska stark värme, utan lock, tills såsen tjocknat och fått fin ljusbrun färg, ca 10 minuter
Hemmagjord vaniljglass smakar verkligen mycket godare än köpt och så enkel som den är att göra så ska jag från och med nu se till att jag alltid har en låda i frysen
Nu har jag prövat mig på vaniljglass och till och med sonen som är skeptisk mot lchf gillade den. men nästa gång skall jag leta fram glassmaskinen så den blir lite mer luft i under frysningen bara
Rå vaniljglass med apelsin -och mandelkola och chokladöverdrag. 8 april 2016, 17. 14. Att det är så enkelt att göra vegansk, rå, vitt raffinerat sockerfri, hälsosam och GOD glass
Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Det är så himla gott med hemmagjord glass. Varje gång jag äter det så tänker jag "det här borde jag göra oftare"
Grovhacka nötterna. Smält smöret i en panna och tillsätt nötter, havregryn och honung. Fräs blandningen i cirka 5 minuter tills havregrynen fått fin gyllenbrun färg
Vispa äggulor och muscovadoråsocker ljust och poröst i en kastrull, tillsätt mjölk och glykossirap. Sjud upp blandningen under omrörning och ta genast kastrullen från värmen vid första bubblan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.