Stekt makrill Hongkong style & wokad salladskål med ingefära & risvinäger
Matalltsa.blogg.se
Matalltsa.blogg.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3-4 personer
  •  
  • Ingredienser
  •  
  • Fisken
  • 1 paket makrillfiléer
  • 2 cm ingefära, riven
  • 2 salladslök, hackade
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk torr sherry (ska egentligen vara kinesiskt risvin, men det finns tyvärr inte på systembolaget!)
  • 1 dl maizena eller potatismjöl (till panering)
  • ½ dl vatten
  • 3 msk japansk soja
  • 4 tsk kinesisk soja
  • 4 tsk socker
  • Sesamolja
  • 2 tsk maizena/potatismjöl utrört i 4msk vatten
  •  
  • Kålen
  • ½ salladskål, halverad (gröna delar separerade från vita delar) och strimlad i ½cm-strimlor
  • 2 salladslök, hackade
  • 4 cm ingefära, riven
  • 2,5 msk risvinäger
  • ½ msk japansk soja
  • 1 msk torr sherry
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • Rapsolja eller annan neutral olja
  • 1 msk maizena/potatismjöl utrört i 2msk vatten

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.