När jag var barn bjöds det nästan alltid inlagd gurka till söndagssteken, och nu sist jag gjorde helstekt karré i ugnen fick jag en obändig lust att lägga in gurka
Hur underbart är det inte att njuta av egen syrad gurka på Ryskt vis med smetana och honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syrad gurka här
Låt hela alltet koka upp, låt svalna och häll på desinficerade glasburkar. Strax innan lagen kokar upp, lägg i grovt skivad gurka, paprika, lök eller vad du vill
Gurkan frodas i landet och jag får panik. Och så hittade jag på en kryddig inläggning som kommer att smaka ännu bättre när den stått och gottat sig några veckor
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Suan la gua tiao ban ji zhen - kycklingmage ochgurka med surstark sås. Jag har gjort detta recept med kycklinglever också, det funkar men magen har lite mildare smak och roligare konsistens
En supergod och snabblagad kall sås att servera till panerad, stekt eller rökt fisk. ½ dl bostongurka. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar
Servera fisken tillsammans med kokt potatis, inlagd gurkaoch den kalla såsen. Tror egentligen inte på att fasta men eftersom både jag & min man inte får önskvärda resultat med viktminskningen just nu så tänkte vi ge kroppen en chock och det funkar
När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.