Vispa ihop grädde, senap och äggulor lätt och krydda rejält med svartpeppar och lagom med salt. Lägg strömmingsfileérna i blandningen och låt dem ligga kallt i minst ett par timmar
Avsluta med sprödstekta baconskivor. Strax ovanför vårt hus finns den mycket karljohansvamp. Karljohan är lätt att känna igen med sin fina hatt och sin fot som är fast och kraftig
Sprödstekt bacon. Vardagsmat i en barnfamilj ska i mina ögon gå snabbt att laga, vara nyttig (läs. näringsriktig, gärna ekologisk och närproducerad), och vara god/spännande för alla deltagare
Rullad kaviarspätta (eller annan plattfisk t ex sandskädda) 4 portca 300 g filé av plattfisksalt och vitpepparca 3 msk kaviar på tub¼ finhackad rödlöknågra kvistar dill1 dl torrt, oekat vitt vin½ dl vattenfiskfond från flaska1 dl crème fraiche2 tsk ljus fransk senapLägg ut fiskfiléerna på en skärbräda, salta och peppra lätt
Lägg laxfiléerna mellan några ark hushållspapper ochklappa dem torra. Salta och peppra. Värm upp en stekpannamed olja och lägg i laxfiléerna med skinnsidannedåt
100g sprödstekt bacon. Fru Larssons favoritmacka, den är så himla god. 4pers. 12 stora skivor rostat vitt bröd (jag brukar köra med grekiskt bondbröd el
Serveras ljummen med sprödstekt bacon och massor av rostad svamp. Hacka lever, späck, sill, lök och äpple i en köttkvarn Smält smöret tillsätt mjöl och späd med mjölk och låt koka upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.