Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot på påskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmas och köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
Smaka av med salt och peppar. Koka upp mjölken och lägg i makaronerna. Strö persilja över makaronerna. Skala och riv moroten och blanda med vitkål och pressad citron
Jag tänkte att de kanske skulle passa bra till stuvade makaroner, så jag kokade därför ihop en sats stuvade mackisar och serverade dem med de uppvärma bollarna
Mixa grönsakerna släta och blanda med den färdigkokta pastan. Under tiden sköljer du grönsakerna, skalar moroten och hackar allt i lagom stora bitar för att din mixer ska kunna mixa dem
Häll upp soppan i en soppskål och servera gärna med en matsked stenbitsrom och lite klippt gräslök. Skala sparrisen med en potatisskalare, gärna lite mer än du tror
Så här gör du min goda sparrissoppa. Ena gången åt vi den med en klick getostcrème i och frökex till, andra gången med en klick smetana i och gorgonzolaquesadillas som tillbehör
Blanda turkisk yoghurt med pressad vitlök efter tycke och smak. Det är ju en överdrift att kalla detta för mexikanskt - men litegrann känns det ändå som en mexicoinfluerad variant av vår svenska vardagsfavorit - köttbullar, makaroneroch gräddsås
Häll upp soppan i tallrik och toppa med cottage cheese. Tillsätt fänkål och spenat. Servera med bröd 1 liter Kelda® Grön sparrissoppa. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter Kelda® Grön sparrissoppa 250 g fänkål 70 g babyspenat 250 g KESO® cottage cheese
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.