Servera den till förrätt eller som en middag med något gott bröd till. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr
Sparrissoppa 1 brk vit sparris5dl vispgrädde1st liten finhackad gullök3msk créme fraiche2msk kycklingfond30g smör1 knivudd cayennepeppars/pFräs löken och sparrisen i smöret
Ta bort från värmen och mixa med mixerstav, tills soppan är helt slät. Servera med strimlor av rökt lax, kanske med några toppar sparris eller strö lite fetaost över
Om man lyxar till det med lite mousserande vin i soppan blir det perfekt till fest. Jag måste göra sparrissoppa oftare och Du måste absolut prova detta
Skala sparrisen med en potatisskalare, gärna lite mer än du tror. Smaksätt med salt & vitpeppar. Häll upp soppan i en soppskål och servera gärna med en matsked stenbitsrom och lite klippt gräslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.