Spola av i kallt vatten och låt rinna av. Blanda olja och vinäger, krydda med salt och peppar. Stek sparrisen hastigt i smör i en het panna och strö över flingsalt
Jag älskar sparris, och nu är det verkligen läge att ta ut svängarna. Den svenska sparrisen - som är lite försenad p g a den sena våren - har precis börjat dyka upp i butiksdiskarna, och är aldrig så fin som just nu och de kommande veckorna
Spola i kallt vatten, ta upp och lägg i botten på en ugnsfast form. Skär den rökta laxen (utan skinn) i sockerbitsstora tärningar och lägg ovanpå sparrisen
Den goda osten kommer från Dalsspira Mejeri och är en getost halloumi som de kallar Hallou-get. Skär av sparrisknopparna och stek i smör tillsammans med en klyfta pressad vitlök
Grön sparris från Stenhuse Gård på Gotland, lite smör, några pinjenötter och paradiset är nära. Ansa sparrisen och skär av topparna, skiva stjälkarna till tunna band med en mandolin eller en potatisskalare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.