Sätt på pastavattnet och koka spaghettin. Det är frukost och alla sitter där och sörplar kaffe. Man ser sig omkring på alla upplagda godsaker – och så kommer tanken ”man kanske skulle fixa ett par extra smörgåsar och ta med sig, för vi har ju i alla fall betalat för frukosten
”Det är många som, okunniga om matlagning, förfäras över vitlök enbart för att de känt stanken av den på andedräkten tillhörande någon som ätit den rå eller dåligt tillagad”, skriver Artusi i inledningen till receptet på tomatsås, som han kallarspaghettialla rustica
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Spaghetti. Lägg också i pesto alla genovese rör om och servera. Pesto alla Genovese Barilla. Koka spaghettin i rikligt med vatten i en kastrull ca 8 minuter tills pastan blir al dente
Blanda spaghetti med såsen. 400 g Barilla Spaghetti. Tvätta auberginen och skala den med potatisskalare så du får några remsor som skall användas till garnityr
Häll av spaghettin och ärtorna, lägg de sedan i en skål tillsammans med Pesto alla Genovese och zucchini, vid behov addera en sked av det kokande pastavattnet för att underlätta omröringen
Koka fullkornsspaghettin i en kastrull rikligt med vatten och lite salt. Tillsätt sedan pesto alla genovese, körsbärstomaterna tillsammans med några droppar av det kokande pastavattnet
Spaghettialla puttanesca (4 personer). 300 g spaghetti (kokas enligt anvisningarna på paketet). Spaghettialla puttanesca (4 personer). 300 g spaghetti (kokas enligt anvisningarna på paketet)
Hur som helst, maten inhandlades och kokboken invigdes med en enkel spaghettialla puttanesca. Låt puttra på medelstark värme medan du kokar spaghettin, den ska vara al dente
Spaghettialla Carbonara – spaghetti med sås av fläsk, lök, parmesan, grädde och gröna ärtor. Spaghetti Carbonara har för mig alltid varit knaperstekt fläsk alternativt bacon i lite grädde med mjukstekt lök, riven parmesan och gröna små ärtor och sedan toppat med en rå äggula och ett par varv på pepparkvarnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.