Låt sillen rinna av väl och lägg den på ett stort fat. Skala och finhacka halva löken, spara resten. Strimla de väl avrunna tomaterna och grovhacka basilikabladen
Idag har jag lagt in min sommarsill. Snart midsommar och dags att lägga in sillen. Den påminner lite om Brantevikssill men görs inte från färsk sill såsom Brantvikssill görs
En av sommarens finaste primörer är den nysaltade sommarsillen. Tiden avgör hur mycket av sältan som finns kvar, men en timme för sommarsill tycker jag ger en behaglig sälta
Lägg sillen i en form. Häll på kokande vatten. Låt det stå ca 4-5 minuter. Slå av vattnet. Smält eller bryn fettet, häll det hett över formen och servera genast med hackade ägg och kokt färskpotatis
Skrubba potatisen ren. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av kokvattnet och låt potatisen ånga sig. Blanda den nykokta potatisen med hovmästarsås och gräslök
Skiva matjesfiléerna och lägg dem på ett serveringsfat. Skiva bananerna och lägg dem på sillbitarna. Täck med gräddfil och garnera med finskuren purjolök
Sommarsill. Sommarsill. Här så har det stökats på med sillar till silllunchen till midsommar vi ska ha, och det blir i "campinganda" tillsammans med goda vänner
1. Lägg sillen i en form. Häll på kokande vatten. Låt det stå ca 4-5 minuter. Slå av vattnet. 2. Smält eller bryn fettet, häll det hett över formen och servera genast med hackade ägg och kokt färskpotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.