Ingredienser 2 färdiga marängbottnar 150 g mjölkchoklad 4 1/4 dl vispgrädde 250 g frysta, tinade hallon eller. 5 dl färska hallon Garnering 1/2 l jordgubbar 2 dl färska hallon Gör så här 1. Koka upp 1/4 av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter. 150 g mjölkchoklad. 4 1/4 dl vispgrädde. 1/2 l jordgubbar. 1/4 av grädde
1 dl hallon. Börja med att köra Hallonen och isen i mixern i ca 2 minuter, så att isen är krossad. Tillsätt sedan apelsinjuicen och kör ett litet tag till
2,6 dl socker2,4 dl vetemjöl200 g mörk choklad2,5 tsk bakpulverNypa salt1ägg1 tsk vaniljsocker1,25 dl mjölk0,6 dl naturell oljaFyllning & garnityr. jag använde sådana som var inlagda i en något geléliknande blandning500 g grädde0,5 tsk vaniljsocker2 tsk socker100 g mörk chokladAtt göra. gärna en liten, cirka 15 cm i diameter (jag var tyvärr tvungen att ta en något större form). Fördela smeten i formen, skruva ned ugnen till 175 grader, och grädda kakan i nedersta delen av ugnen i 30-45 minuter, tills kakan är fast. 9/10 - men receptet på själva kakan var inte det bästa. 1 ägg. 1 tsk vaniljsocker
Sommarens enklaste dessert Spara Skriv ut Förberedelser 2 Minuter Tillagningstid 2 Minuter Total tid 4 Minuter Portioner. 5 Ingredienser 500 g jordgubbar 2 msk socker saften från en halv citron 0,5 dl vatten 4 dl lättvispad grädde med 1 msk socker 10 smulade digestivekex Instruktioner Skär upp jordgubbarna i mellanstora bitar och blanda med socker, citronsaft, och vatten. 1 msk socker. 10 smulade digestivekex
2 liter (ca 1 kg) röda vinbär. 1 krm natriumbensoat. Koka upp och låt sedan sjuda under lock i ca 10 minuter. Sjud saften i ca 10 minuter, skumma noga. Ta upp ca 1 dl av saften och rör i vaniljsocker samt natriumbensoat. 2 liter (ca 1 kg) röda vinbär. 1 krm natriumbensoat. ca 10 minuter Rör om ett par gånger
Blanda pajdegen och låt den vila 1 timme i kyl. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter. 125. 1. 1. 1
Kör degen med degkrokar i minst 6 minuter (gärna 10) utan salt och sen 3 minuter med salt. Låt degen vila 1,5-2 timmar. Slå upp på lätt mjölat bakbord och vik in kanterna till ett runt eller avlångt bröd som får jäsa i jäskorg eller brödkorg klädd med mjölad kökshandduk i 6-7 timmar i rumstemperatur, alternativt i kylskåpet över natten, ca 11 timmar. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep. 15 g (2 tsk) mörk brödsirap (jäser bort). 7 g (drygt 1 tsk) rapsolja (eller annat matfett). 15 g salt
Färgen på denne drink blev vid just detta tillfälle helt otrolig. Så här såg den ut tills jag blandade den ordentligt, men jag kunde inte låta bli att fota den, eftersom den såg så overklig och märklig ut
Jag vill dela med mig av sommarens kanske topp två desserter. 27/07/2014 by Emma Haglund Lämna en kommentar. 1 ½ dl cashewnötter (raw utan salt). 1 pressad lime. 1tsk ekologiskt vaniljpulver. 1-2 timmar och servera med valfria bär. 100 g cashewnötter (blötlagda i 2 timmar innan). 1 tsk ekologiskt vaniljpulver. 1-2 tsk agavesirap. Saften från 1 pressad citron (ekologisk). 10 minuter. 27/07/2014 by Emma Haglund Lämna en kommentar. 1 ½ dl cashewnötter (raw utan salt). 1 pressad lime. 1tsk ekologiskt vaniljpulver. 100 g cashewnötter (blötlagda i 2 timmar innan). 1 tsk ekologiskt vaniljpulver. 1-2 tsk agavesirap
Sommarens lökpajPortioner. 1 pajform, 24 cm i diameter/br>Du behöver. 125 g smör. 2 1/2 msk vatten. 1 kg färsk lök. 1 purjolök. 1 dl grädde. Blanda pajdegen och låt den vila 1 timme i kyl. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter. 1 pajform, 24 cm i diameter/br>Du behöver. 125 g smör. 2 1/2 msk vatten. 1 kg färsk lök. 1 purjolök 2 vitlöksklyftor 2 msk smör. 2 ägg 1 dl grädde
Har du inte den så tar du helt enkelt 1 cl färskpressad lime och 1 cl sockerlag. Paloma (1 drink). Har du inte Lime Cordial så tar du istället 1 cl sockerlag och 1 cl färskpressad lime. 1 cl färskpressad lime. 1 cl sockerlag. 1 drink. 1 cl sockerlag. 1 cl färskpressad lime
1,5 dl strösocker. 1 dl kokosflingor. 1,5 dl strösocker. 3 äggvitor 1 dl kokosflingor. Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
Sommarens bästa dessert. Nu har jag testlagat en dessert som jag hittade receptet på i en annans blogg, Daniel som kom tvåa i Sveriges mästerkock 2016, han är så duktig. 1/2 papaya tärnad i bitar 1 ask jordgubbar1 lime6 myntabladVit chokladmousse. 100 g vit choklad2 1/2 dl kesella, rumsvarmKaramelliserade havregryn. 1 dl strösocker11/2 msk smör11/2 dl havregrynGör salladen först, dela frukt och bär i små bitar, pressa över lime och ha i hackad mynta, ställ undan. 2017-08-02 @ 23. 13. Allmänt 1/2 papaya tärnad. 1 ask jordgubbar. 1 lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.