Färgen på denne drink blev vid just detta tillfälle helt otrolig. Så här såg den ut tills jag blandade den ordentligt, men jag kunde inte låta bli att fota den, eftersom den såg så overklig och märklig ut
Sommaren är definitivt slut, hur smärtsamt det än må kännas att erkänna det. I något sorts terapeutiskt syfte bokstavligt talat pushar jag här på bloggen ut de sista drinkrecepten i min lilla serie "Sommarens drinkar", som en hommage till den gångna sommaren, som bjöd oss på så många goda måltider och drinkar, och så många trevliga stunder
Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå. Ingredienser 2 färdiga marängbottnar 150 g mjölkchoklad 4 1/4 dl vispgrädde 250 g frysta, tinade hallon eller. 5 dl färska hallon Garnering 1/2 l jordgubbar 2 dl färska hallon Gör så här 1. Koka upp 1/4 av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. 150 g mjölkchoklad. 4 1/4 dl vispgrädde. 1/2 l jordgubbar. 1/4 av grädde
Publicerat 2014-12-2014. 21. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 100 g nougat. Gör kulprovet eller ta bort kolan när den är 120 grader. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter 100 g nougat
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg. 100 g mörk choklad. 1. 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Forma bollar av degen och lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper (ca 18 bollar/plåt). 12-15 minuter mitt i ugnen. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg 4,5 dl vetemjöl. 100 g mörk choklad
1 dl hallon. Börja med att köra Hallonen och isen i mixern i ca 2 minuter, så att isen är krossad. Tillsätt sedan apelsinjuicen och kör ett litet tag till
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 100 g smör. 1 g saffran . 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på sidan och torka dem i ugnen i ytterligare 15 minuter. 25-35 st 100 g smör. 1 g saffran. 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel
Sommarens enklaste dessert Spara Skriv ut Förberedelser 2 Minuter Tillagningstid 2 Minuter Total tid 4 Minuter Portioner. 5 Ingredienser 500 g jordgubbar 2 msk socker saften från en halv citron 0,5 dl vatten 4 dl lättvispad grädde med 1 msk socker 10 smulade digestivekex Instruktioner Skär upp jordgubbarna i mellanstora bitar och blanda med socker, citronsaft, och vatten. 1 msk socker. 10 smulade digestivekex
Blanda pajdegen och låt den vila 1 timme i kyl. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter. 125. 1. 1. 1
1/2 g saffran. 1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 1 tsk bakpulver. 1 tsk vaniljsocker. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.