Solskensbullar, eller solbullar är bara såååå grymt gott. Dagar med värmande vårsol kan vi inte få för mycket utav så självklart måste vi ju lyxa till de lite med ett gott vetebröd när man kan sitta utomhus med en kopp kaffe
30-40 stycken solskensbullar (beroende på hur stora du vill ha dem). Ca 1,5 dl socker 30-40 stycken solskensbullar (beroende på hur stora du vill ha dem)
Jag gillar att dessa härliga bullar med vaniljfyllning kallas för solskensbullar. Det passar väl perfekt att servera när det är såna här soliga dagar som det är idag
Vetedeg700 g vetemjöl 120 g strösocker, eller rårörsocker 8 g havssalt, finkornigt oraffinerat 12 g kardemummakärnor, grovmalen 12 g jäst 360 g mjölk, kall 3 % 50 g ägg (ca 1 st) 110 g smör, rumstempererat smör, smält (eller vatten att pensla med) strösocker (att rulla bullarna i)
Låt dessa bullar förgylla din kaffestund. 24 stycken1 paket jäst00 g smör/margarin3 dl mjölk½ tsk salt1 dl vit sirap2 tsk stött kardemummaca 9 dl vetemjölFyllning2 dl marsankrämPensling1 äggGarnering50 g smält smör eller margarin1½ dl strösoclerGör vaniljkrämen och låt den svalna
Bild. Ulrika EkblomI går fick jag en bilaga till min Femina som damp ner i brevinkastet. Det lilla häftet var en bakbok i miniformat där kända matlagare presenterar några av sina bästa bakrecept
Igår kväll gjorde jag bullar här hemma eftersom att jag hade ett paket färsk röd jäst i kylskåpet som jag inte ville kasta eftersom jag flyger hem till Sverige i morgon
Jag kallar dem för sockerbullar, men eftersom solen lyser med sin frånvaro kallar jag dem idag för solskensbullar som förhoppningsvis kan locka fram solen igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.