Skiva gurkan tunt, tunt, på mandolin eller med osthyvel, och läg ned i lagen. Njut gurkan till stek eller köttbullar t ex, eller varför inte toppa leverpastejmackan medgurkan
Hur underbart är det inte att njuta av egen syrad gurka på Ryskt vis med smetana och honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syrad gurka här
Låt hela alltet koka upp, låt svalna och häll på desinficerade glasburkar. Strax innan lagen kokar upp, lägg i grovt skivad gurka, paprika, lök eller vad du vill
Salta gurkanmed en nypa salt och häng av den i en chinoise eller sil i kylen. Forma tartaren så som du vill ha den och garnera med granskott, flingsalt, pepparrot och nymalen svartpeppar
Så fick det bli detta året och det funkar bra det med. Blanda ihop med färskpotatisen. Vi fick ändra våra planer eftersom vi inte kan lämna de små kattungarna hemma någon längre tid, ett dopp i sjön fick det bli och efter det god mat och familjemys
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.