Första bakningen med lilltjejen resulterade i denna sockerkaka med hallon och kardemumma. En mysig stund med dottern och en riktigt smarrig måndagsfika
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkaka medkardemumma, kanel och en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Sockerkaka med smak av kardemumma är väl aldrig fel. För att lyckas med sockerkaka (så den inte får en gummiliknande konsistens) får man aldrig vispa ner mjölet
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma, citronskal och saft, samt salt, och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten
Till Fikat kan det gott och väl räcka med en sockerkaka, enkelt, gott och uppskattat. Denna sockerkaka är riktigt saftig och en härlig smak av kardemumma
Låt den stå inne minst en halvtimme och öppna då luckan och prova med sticka så den är färdig. Basilika, Citronmeliss, kardemumma, Ingefära, Solroskärnor
Ja här har det bakats sockerkaka, både igår och idag. Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.