Idag är sista dagenpå julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu påeftermiddagen
Personligen tycker jag i alla fall knappast att det finns något godare än en mustig, varm och härlig soppa att tina upp kropp och själ med den här tiden på året
Fredagoch jag är inne på min femte kickstartsdag den här veckan. Vet inte vad det är som gör det men energin är på topp och jag känner mig helt enkelt speedad
Så blev det och vi gav oss ut på sjön med lunch och fika i picknickkorgen. Fikat bestod av köpekex och vattenmelon, men lunchen var en potatissallad med bacon och sugar snaps
Jag och M hade promenerat förbi kvällen innan och kikat på flera restauranger och deras menyer på olika typer av smørrebrød, så när det pålördagen kurrade i magen på mig styrde jag stegen mot Amalienborg där vi hade gått förbi två trevliga smørrebrødsrestauranger som båda hade nämnts i Guide Michelin flera år i rad
En avokado på knäcke med örtsalt och citronpeppar / Kaffe / Vatten. Äntligen är det dags att komma iväg någon timme i fina kläder med kameran i högsta hugg
Lyxigt eftersom det är så otroligt mycket att titta på, gamla vackra byggnader med de mest överdådiga portarna, nybyggda byggnader, hundar som har finare kläder än många människor och tanter med päls och rosetter på stövlarna, fiiina bilar med riktigt dyra fälgar, coola killar och tjejer som flänger fram i moderiktiga träningskläder på väg till något lyxigt gym någonstans med fönster ut så att vi vanliga kan titta in på dem springa hurtigt när vi går förbi ute i snöslasket
Det blir så fantastiskt gott att laga till ragu på långlagat kött, och oxläggen med sitt ben och sin märg ger en alldeles särskilt djup smak till ragun
Jag gör själv alltid detta brödet på kvällen innan jag går och lägger mig, och låter det stå i kylen över natten för att få rykande färskt bröd på morgonen
Tänk på att om du använder färdiga bröd som tortilla, tunnbröd eller hönökaka så ska de inte gräddas så länge, bara så pass att osten smälter och pizzan ser fin ut
Ett härligt, gott och nyttigt sätt att starta dagenpå. Jag har länge använt teffmjöl både i bakverk och i pannkakor, men det här är första gången jag gjort gröt på det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.