Jag har ätit smörgåsbord två dagar i rad och min mage är nu nästan större än när jag var gravid. Godast var blåbärssillen, laxtårtan och parmaskinka med getostmousse
Extra roligt blir det om man passar på att baka sitt fika själv till den här dagen. För att motivera er till att baka bullarna själva i år (och många fler gånger framöver) tänkte jag dela med mig av hemligheterna som garanterat ger dig hembakta bullar i samma klass som konditoribullarna
Ska hitta på lite nytt fikabröd snart, så Du får lite gott till sommarens kaffekalas. Sen ett halvår tillbaks så äter jag inget kaffebröd med mjöl längre
Slå på vatten, smula ner buljongen. 1 lagerblad. 0,75-1 kg grytkött av lamm 5 dl vatten 1 ljus nötbuljongtärning 1 lagerblad 10 svartpepparkorn 1 litet vitkålshuvud, i klyftor salt
Första gången för mer än ett år sedan hade jag så ont i hals, nacke och huvud i två veckor efter behandlingen att jag tänkte, aldrig mer men det blev bara bättre så jag är nöjd
Det blev väldigt mysigt, särskilt på kvällen när granen lyser upp i mörkret. Alltså hittar man en lösning som fungerar, så slipper man bli en gnällig surtant/surgubbe och gör istället något bra av det som ändå inte går att undvika
Får se om det är någon som hittar tilbaks hit igen. Ni som har läst bloggen förr vet att tårtor inte helt är min grej och tack och lov provbakade jag den en gång innan den stora dagen
Igår bakade jag faslagsbullar första gången för i år, här hemma,. Bakade ut degen till vanliga runda bullar som penslades med ägg och ströddes med en blandning av pärlsocker och mandel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.